Zomerliefdes houden bijna nooit stand.

De zomervakantie zit er weer op en het merendeel van de mensen is weer gewoon lekker hard aan het werk. Ook de meeste singles die op vakantie een liefje hebben gevonden zijn inmiddels weer terug in hun eigen vertrouwde omgeving. Volgens een onderzoek van datingsite Lexa is er weinig kans dat die vakantieliefde een serieus vervolg krijgt. Want eenmaal weer in het ritme blijken de meeste zomerse gevoelens snel te verdwijnen. Bij meer dan 3 op de 4 vakantierelaties is de liefde binnen een half jaar zelfs al volledig over.

Geloven in de zomerliefde
Uit een eerder onderzoek in opdracht van Lexa bleek dat wens en realiteit vaak ver uit elkaar liggen. Toen gaf namelijk 85% van de ondervraagde singles aan wel degelijk te geloven in ware liefde met iemand die op vakantie is ontmoet. Een zomerse romance zou volgens hen prima uit kunnen groeien tot een duurzame relatie. Dat idee wordt met het nieuwste onderzoek ontkracht, want slechts 1 op de 4 vakantieliefjes blijkt na een half jaar nog steeds romantisch contact met elkaar te hebben. Maar hoelang zou dat stand houden?..

Wanneer houden zomerliefdes wel stand?
Met zoveel zomerliefdes die al na korte tijd sneuvelen roept zich de vraag op waarom ongeveer een kwart ervan dan wel stand kan houden. Volgens de deelnemers aan het onderzoek heeft dat vooral te maken met gedeelde interesses. Heb je veel andere dingen met elkaar gemeen dan alleen een zomerse zin in erotiek, dan bestaat er wel een goede kans dat je toch weer bij elkaar terugkomt. Dan is namelijk de aandrang om contact te houden het grootst. Ook singles die thuisbleven tijdens hun vakantie en in hun eigen omgeving een leuke man of vrouw hebben ontmoet hebben een veel grotere kans dat de relatie langere tijd standhoudt.