50-Plussers vinden steeds vaker liefde via internet.

Uit een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd onder meer dan 2.000 vijftigplussers blijkt dat 70% van de vijftigplussers die een nieuwe relatie zoeken dit doen door gebruik te maken van online dating. Steeds meer mensen van boven de 50 ontdekken dus het internet om contacten op te doen, vriendschappen te vinden of op zoek te gaan naar een nieuwe liefde of relatie. De voornaamste reden is na een scheiding of als hun partner is overleden.

Niet alleen single 50-plussers daten online
Niet alleen single mannen en vrouwen van boven de 50 zijn online op zoek naar een date, zo bleek uit het onderzoek dat in opdracht was van Startpagina.nl. Ook gebonden 50-plussers zijn op datingsites op zoek naar afspraakjes. Zo zou 1 op de 5 mannen van 50 jaar of ouder die online daten reeds een relatie hebben. Bij de vrouwen bleek dat slechts 1 op de 20 al een relatie had en daarnaast toch op zoek is naar een man om mee af te spreken. Voor zowel de mannen als vrouwen gaat het hierbij niet om romantische contacten maar wordt er naar een erotisch getinte date gezocht.

Minder aandacht voor andere 50-plussers
Naarmate de leeftijd toeneemt hebben mensen die ouder zijn dan 50 steeds minder interesse in hun leeftijdsgenoten. Met name mannen ontwikkelen naarmate ze ouder worden meer een voorkeur voor jongere dames. Zijn veel mannelijke vijftigers nog wel geïnteresseerd in vrouwen uit hun leeftijdscategorie, als ze ouder worden verschuift die aandacht naar jongere dames. Meer dan 50 procent van alle ondervraagde mannen van 50 jaar of ouder gaf derhalve aan vooral op jongere vrouwen te vallen. Bij de vrouwen ligt dat percentage veel lager, van hen zei minder dan een kwart het liefst een jongere partner te treffen.